Як підібрати виносний блок керування на кермо

У сучасному транспорті для спорту та відпочинку використовуються все більш удосконалені системи управління.

Починаючи з дитячих електричних та бензинових квадроциклів на яких встановлені механічні перемикачі напрямку руху, які підключаються до блоку керування та закінчуючи сенсорними панелями керування на преміальній позашляховій технікі. Тим не менш, найчастіше використовується всілякі виносні панелі управління або як їх ще називають блоки управління на кермі.

Даний тип електроніки призначений для прискорення та спрощення управлінням техніки, особливо це актуально, коли керуєш квадроциклом в екстримальних умовах. Блок кнопок на кермо може виконувати величезний набір функцій. Одна з популярних це кнопка електро стартера, за допомогою якої можна з легкістю запустити двигун без будь-яких зусиль.

Так само блоки мають такий функціонал як включення світла, поворотників і взагалі керують усім підсвічуванням у техніці. На цих панелях часто встановлюються замки запалювання. Цікавою функцією є можливість підключення аварійної системи гальмування із блокуванням двигуна.

Така система часто встановлюється на електричному транспорті, і спрацьовує в тому випадку, коли водій під час руху падає з транспорту і втрачає над ним контроль. Часто блоки на кермо продаються парами та покривають більшість потреб в управлінні технікою, а багато видів електротранспорту мають навіть можливість перемикати швидкості та мають індикатори стану багатьох систем.

Блоки на кермо мажуть бути як з однією функцієї, так і з окремими запчастинами, такими як замок запалювання, або ручка гальма. При підборі блоку кнопок на електротранспорті все обмежується можливостями головного контролера, до якого і буде підключений ваш блок кнопок.

Варто звернути увагу на стандарт захисту від вологи та пилу при покупці блоку. Так само потрібно не забувати, змінюючи блок кнопок при ремонті і на більш сучасну модель, що блоки відрізняються контактними групами і мають різну їх кількість. Такі заміни рекомендується проводити лише фахівцям з досвідом заміни.

Якщо ви все ж таки вирішили зайнятися цим самостійно, необхідно визначити кожен провід, за що він відповідає і скільки вольт на нього подається. Перед відключенням старого блоку, підпишіть кожну контактну групу, це необхідно, щоб уникнути коротких замикань або некоректної роботи, яка може призвести до серйозніших поломок.

Коментувати

Попередня стаття

Тернопільобленерго оштрафували на 85000 гривень за порушення графіків відключення світла

Наступна стаття

У Тернополі до Дня всіх закоханих виступить гурт KAZKA