Як вибрати ноутбук для ігор: вид відеокарти, обсяг оперативної пам’яті

Вибір ноутбука є досить складним процесом. Цей пристрій має безліч модулів, характеристики яких безпосередньо впливають на швидкодість та стабільність роботи ноутбука.

БУ ноутбуки Київ мають вигідну ціну і при цьому оснащуються досить великою обчислювальною потужністю. В інтернет-магазині «pc.com.ua» можна купити БУ ноутбук за вигідною ціною, яка була поставлена з Європи. Однак, щоб зробити вибір, слід визначитися з характеристиками наступних модулів:

  • Пам’ять та вид відеокарти;
  • Обсяг оперативної картки;
  • Потужність материнської плати.

В інтернет-магазині «pc.com.ua» можна скористатися фільтром та відсортувати пристроєм за необхідними характеристиками.

Оптимальний обсяг відеокарти для ігрового ноутбука

Після запуску гри основне навантаження приймає відеокарта. Вона відповідає за швидкість зміни зображення. У запущеній грі відображається параметр FPS. Це кількість зміни кадрів за секунду. Чим вище буде цей показник, тим стабільнішою буде картинка.

Щоб забезпечити найвищі показники, необхідно вибирати ноутбуки із потужною відеокартою. Варто відзначити, що виділяють два види відеокарт: інтегрована та дискретна. Перша модель вбудована в материнську плату та не має власної пам’яті. Вони менш потужні, проте здатні підтримувати ігри, які вимагають потужність відеокарти об’ємом 512 Мб – 2ГБ.

Дискретні знімні відеокарти. Їх можна буде замінити будь-якої миті. Такі системи мають власну пам’ять, що підвищує FPS. Більшість ігор, які випускалися до 2020 року, можна запускати відеокартою об’ємом 2 ГБ. Якщо потрібно запускати сучасні ігри, необхідно мати ноутбук з пам’яттю в 4 ГБ і більше.

Який обсяг оперативної пам’яті потрібний ноутбуку для ігор

Об’єм оперативної пам’яті також відіграє важливу роль у плавності гри за ноутбуком. Варто зазначити, що обидва модулі повинні мати збалансовані характеристики. Якщо ноутбук буде оснащений потужною відеокартою, але невеликим обсягом оперативної пам’яті, то графічний модуль не зможе працювати на повну потужність.

Для запуску середніх на вимогу ігор можна придбати ноутбук з оперативною пам’яттю в 8 ГБ. Щоб грати у більш сучасні розробки, слід розглянути пристрої з ОЗП 16 або 32 ГБ. Варто зазначити, що оперативну пам’ять можна буде збільшити. Для цього потрібно випередити технологію ОЗП та придбати нову планку. Для виконання цього процесу рекомендується звернутися до профільних спеціалістів.

Коментувати

Попередня стаття

Вітання з Великоднем 2023: найкращі побажання у прозі, віршах та на листівках (ФОТО)

Наступна стаття

У Тернополі на кільці перекинувся автомобіль “Ауді” (ФОТО)