Секрети жінок і трішки більше: у драмтеатрі презентували виставу «Естроген» (ФОТО, ВІДЕО)

Тернопільський драмтеатр вже розповідав про секрети чоловіків (скандальна вистава «Тестостерон»). Цього разу глядачу представили найпотаємніше про жінок.

Так, вчора, 24 листопада, відбулася прем’єра спектаклю «Естроген» Марини Смілянець.

Забігаючи наперед, скажу, на гру з Києва приїхала сама авторка п’єси.

За сценарієм, п’ятеро жінок планують провести вихідні в котеджі. Усе через те, що Єву (одну з героїнь) напередодні весілля покинув наречений. От тільки ідея розрадити племінницю, сестру й подругу виявилася далеко не найкращою.

Спочатку Наталя (тітка Єви та мама Віки) підбурила дівчат (Віку, Алісу та Мілану) покинути своїх чоловіків та взяти участь в проєкті «Незалежна ти». Потім проводила експерименти з гештальт-терапії й не тільки.

Також під час п’єси пролунало кілька закликів, на кшталт: «Тільки жінка може зробити з чоловіка людину», «Егоїстки живуть довше» і не тільки.

Серед родзинок вистави – вихід на сцену з залу, імпровізований поцілунок Єви з глядачем та випивка з глядачами, «чиста» українська мова й добірна «смачна» лайка.

Підіб’ю підсумки, не розповідаючи деталей п’єси. «Естроген» – справді смішна комедія, яку варто побачити всім 18+ (можна навіть з 16 років). Попри феміністичні настрої сильних та незалежних, у виставі підіймаються глибокі проблеми. Зокрема: жертви жінок заради чоловіків та сім’ї; брак материнської любові в дитинстві та подальші комплекси через це; вплив еволюції та гормонів на поведінку й пошук партнерів; відсутність жіночої самореалізації тощо. Все це – крізь призму різних архетипів представниць прекрасної статі.

Вистава, однозначно, варта уваги. Дві години, навіть трішки більше з урахуванням антракту, проходять моментально. Єдиний недолік – в залі треба сидіти у масках. Проте є і розрада – якщо купити квитки на перший та другий ряди, вас можуть почастувати вином.

До слова, 6 грудня «Естроген» презентують у Києві. В Тернополі виставу планують показувати до кінця театрального сезону.

Христина СЛОТА, фото, відео авторки

Коментувати

Попередня стаття

На посаду голови Тернопільської облради висунули лише одного кандидата – Михайла Головка

Наступна стаття

Свободівця Михайла Головка обрали головою Тернопільської обласної ради