Прикраси на полотнах великих художників

“За туалетом. Автопортрет”. Зінаїда Серебрякова

Прикраси завжди роблять образ більш акуратним, доповненим та стильним. До них звертаються, якщо потрібно наголосити або оформити загальне ставлення.

Вироби надають особливого шарму. Це помітили багато років тому ті, хто тільки-но починав прикрашати свої вуха, зап’ястя, зону декольте та пальчики ювелірними прикрасами. Підтверджують це факт полотна великих художників. Знамениті картини Яна Вермеєра, Зінаїди Серебрякової, Ніколаса Хілліарда та інших підтверджують значущість прикрас на жінці.

Бренд Pandora ще не була створена у віки Вермеєра, але актуально доповнює образи дівчат сьогодні. Срібні прикраси з перлами, напиленням золота та камінням кубічного цирконію різних відтінків та форм, роблять образ оригінальним та стильним. Інтернет-магазин Fragola – можливість виглядати як найпопулярніші красуні на великих полотнах з Pandora.

Перлинні сережки Яна Вермеєра

Картина “Дівчина з перловою сережкою” давно відома не тільки критикам, художникам і тим, хто розуміється на мистецтві. Перли в прикрасах – це завжди елегантність. Невеликі білі намистини на браслетах і сережках надають загадковості та проникливості їхній володарці. Полотно також стало цікавим через саму дівчину. Її ніхто не знав, як і статус щодо автора. Загадка, кого Вермеєр вирішив намалювати, дочку, дружину, просто дівчину, посилила популярність картини в рази. Приблизний вік дівчини на картині не відповідав першим двом версіям, тому родинні зв’язки довелося відкинути одразу.

Ще однією “фішкою” тут виявилася маленька деталь – розмір перлів у сережках. Він дуже перебільшений. У реальних прикрасах намистини не такі великі. З боку науки можна зустріти величезні перлини. Вони місцями досягали 6 кілограмів, але носити таке як прикрасу було не надто зручно.

Сережки такого типу зустрічаються не на єдиному полотні Вермеєра. Загадку дівчини ніхто так і не розгадав, а от сережки почали вважати сімейною реліквією художника.

Різноманітність Ніколаса Хілліарда

Картина “Портрет з пеліканом” – приклад того, як сильно можна любити прикраси та їхню різноманітність. До слова, з Пандорою тут є зв’язок. Бренд, як і полотно Хілліарда, дбає про вибір своїх прикрас. Характерними ознаками картин художника є:

Величезна кількість дрібних деталей, звичайно, йдеться про ювелірні вироби.

Наявність коронованих осіб, які мали всі ці прикраси.

На полотні “Портрет з пеліканом” зображена королева Англії в одязі прикрашені перлами та підвіскою у вигляді пелікану. Любов до малювання дрібних прикрас у Ніколаса була замріла. Все деталізовано та промальовано. Використання різних кольорів та їх поєднання. Все продумано до дрібних деталей.

Яскравість Зінаїди Серебрякової

Широкий яскравий браслет на полотні “За туалетом. Автопортрет” – наголошує на значущості прикрас для кожної дівчини. Ранковий момент, коли дівчина збирається, упорядковується, укладає волосся, робить макіяж дуже таємничий і особистий. На картині зображено дівчину, яка уособлює невинність і чуттєвість цього таємного процесу. Вона дуже рада. Її сяючі очі доповнюють яскраві прикраси на зап’ясті.

До картини з такою прикрасою, не характерною для цієї пори, одразу обернулося безліч поглядів. Хтось говорив про абсурд ситуації, інші розглянули контрастний сенс. Грайливість настрою, непередбачуваність успішної щасливої ​​дівчини, ламає стереотипи. Вона хоче носити зараз саме цю прикрасу та не відмовляє собі.

Коментувати

Попередня стаття

Понад два проміле: у Заліщиках виявили дуже п’яного водія, але не змогли його покарати

Наступна стаття

На війні загинув житель Підволочиської громади Ігор Герцунь