Агенти Кремля: у Тернополі розмалювали фасад православної церкви Московського патріархату (ФОТО)

“Агенти Кремля” – написи такого змісту з’явилися на фасаді православної церкви Московського патріархату, що розташована у Тернополі на верхній “Канаді”.

У ніч на 9 травня тернопільські правоохоронці під час патрулювання міста у Старому парку затримали групу з п’яти молодиків.

У руках одного із молодих чоловіків виявили п’ятилітрове відро, в якому ще залишилося трішки червоної фарби.

26-річний житель Тернополя у міськвідділі поліції пояснив правоохоронцям причину розгулювання містом із відром червоної фарби. Чоловік зізнався, що у “Старому парку” розмалював фасад меморіального комплексу “Вічний вогонь”, а ще перед цим – фасад Української православної церкви Московського патріархату, яка розташована за адресою вулиця Коновальця, 1.

Молодик також запевнив, що усі хуліганські дії вчиняв самостійно без допомоги колег.

Відтак, на нього склали адмінпротоколи відразу за трьома статтями – дрібне хуліганство, порушення правил благоустрою населених пунктів, а також порушення правил щодо карантину.

Як відомо, церква Віри, Надії, Любові та їх матері Софії є кафедральним собором Тернопільської єпархії УПЦ МП. До складу Тернопільської єпархії входить в тому числі і Почаївська лавра.

Зокрема, Почаївська лавра стала осередком поширення коронавірусу на півночі Тернопільської області, а саме у Кременецькому та Шумському районах.

Так, станом на 9 травня, у Кременецькому районі виявлено 289 випадків захворювання на коронавірус, що є наразі найвищим показником по області. У Шумському районі – 122 випадки захворювання, це є третій показник по області.

Самі ж священники УПЦ МП часто ігнорують вимоги карантину та називають фейком загрозу захворювання коронавірусом.

Читайте також:
Понад 1000 тернополян під час карантину офіційно стали безробітними

Коментувати

Попередня стаття

Вбивство у Тернополі: 17-річна дівчина зарізала студента з Конго

Наступна стаття

На Тернопільщині спіймали державного виконавця, який вимагав хабара у неплатника аліментів