Через загибель електромонтера у Теребовлі звільнили з роботи начальника РЕМу і ще двох осіб

Начальник Теребовлянського РЕМу, головний інженер, а також майстер бригади звільнені із займаних посад.

Комісія Управління Держпраці у Тернопільській області завершила спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, який трапився на початку червня у Теребовлянському районі.

За результатами розслідування комісія виявили ряд грубих порушень, які були допущені в організації роботи бригади електромонтерів, які у селі Конопківка здійснювали заміну силових трансформаторів.

“Комісія виявила організаційні причини настання нещасного випадку. Зокрема, порушено вимоги безпеки під час експлуатації обладнання, також в незадовільному технічному стані були засоби виробництва (зруйнований опорний ізолятор фази «С» роз’єднувача комплектної трансформаторної підстанції), виявлені порушення трудової і виробничої дисципліни – невиконання посадових обов’язків та невиконання вимог інструкцій з охорони праці”. – йдеться у повідомленні управління Держпраці.

Розглянувши матеріали розслідування, комісія визнала нещасний випадок пов’язаним із виробництвом.

Відтак, за допущений нещасний випадок із смертельним наслідком на підставі наказу товариства із займаних посад звільнено начальника Теребовлянського РЕМ, головного інженера та майстра бригади.

Члени комісії також мали зустріч із сім’єю потерпілого та роз’яснили права, які надаються внаслідок нещасного випадку відповідно до вимог чинного законодавства.

Нагадаємо, 4 червня цього року у селі Конопківка під час виконання ремонтних робіт загинув електромонтер Теребовлянського РЕМу – 23-річного мешканця Теребовлі смертельно уразило електричним струмом.

 

Коментувати

Попередня стаття

Смертельна аварія на Тернопільщині – загинув молодий чоловік

Наступна стаття

У Тернополі померли двоє чоловіків, у яких виявили коронавірус