У Тернополі відмовилися запроваджувати карантин вихідного дня

Карантин вихідного дня у Тернополі діяти не буде.

Про це сьогодні, 13 листопада, під час брифінгу повідомив міський голова Сергій Надал.

Він пояснив, що після тривалого обговорення та консультацій місцева комісія ТЕБ та НС прийняла рішення не запроваджувати додаткові карантинні обмеження на вихідні.

За словами мера, таке рішення зумовлене двома чинниками. По-перше, на думку медиків, карантинні обмеження на вихідні не надто сприятимуть зменшенню захворювання. І по-друге, такі обмеження остаточно доб’ють малий та середній бізнес, адже значну частину торгової виручки підприємці отримують саме у вихідні.

“Перед прийняттям цього рішення ми також спілкувалися з тернопільськими підприємцями, вислухали їхні думки та пропозиції. Водночас, слід звернути увагу на те, що ми входимо у зимовий сезон і місту потрібні кошти на енергоносії, потрібне додаткове фінансування і для медичних закладів в умовах боротьби з коронавірусом. Тому призупинити роботу бізнесу і позбавити міський бюджет податкових надходжень – ми не можемо собі зараз цього дозволити”. – зазначив Сергій Надал.

Водночас, міський голова закликав тернополян дотримуватися протиепідемічних заходів, визначених Міністерством охорони здоров’я України щодо роботи в умовах карантину – масковий режим, дистанціювання тощо.

Мер Тернополя Сергій Надал також звернувся до правоохоронців, які стежать за дотриманням карантинних заходів. Він закликав поліцейських не карати підприємців за те, що працюють у вихідні, а фіксувати лише ті порушення що стосуються маскового режиму, дистанціювання тощо.

Нагадаємо, уряд на своєму засіданні 11 листопада запровадив карантин вихідного дня, який почне діяти з суботи, 14 листопада.

Згідно з рішенням Кабміну, на вихідні дозволяється робота лише продуктових магазинів, аптек, транспорту і заправок. Розважальні заклади, заклади громадського харчування, магазини непродуктової групи у вихідні мають бути зачиненні.

Втім, у ряді обласних центрів країни уже заявили, що не будуть дотримуватися карантину вихідного дня.

Читайте також:
За минулу добу на Тернопіллі 211 нових випадків коронавірусу, в Україні – 11787

Коментувати

Попередня стаття

Булінг щодо вчителя: на Тернопільщині оштрафують батьків нечемного учня

Наступна стаття

Іще один спиртзавод Тернопільщини продали з аукціону