У двох лікарнях Тернопільщини уже вакцинували 100% медиків

коронавірус, вакцинація

У двох лікарнях Тернопільщини першою дозою вакцини AstraZeneca уже вакциновано 100% медичних працівників.

Про це у четвер, 25 березня, під час селекторної наради з керівниками медустанов області повідомила начальниця управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко.

“100% медичних працівників лікарень, які визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» та «Бучацька міська лікарня» зробили щеплення від COVID-19 першою дозою вакцини Oxford/AstraZeneca (CoviShield)», – зазначила Ольга Ярмоленко.

Окрім цих двох медичних закладів утримує лідерство за кількістю щеплених від COVID-19 також і «Бережанська центральна міська лікарня» (90% щеплень), «Більче-Золотецька обласна лікарня реабілітації імені В.Г.Вершигори» (65%), «Микулинецька обласна фізіотерапевтична лікарня реабілітації Тернопільської обласної ради (58%) та «Копичинецька комунальна лікарня» Копичинецької міської ради (50%).

Найменше щеплено від коронавірусу у КНП «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради – лише 1%.

В області також розпочали вакцинувати працівників медичних закладів, які лікують стаціонарно, але не є госпітальними базами, зокрема і сімейних лікарів. Нагадаємо, вакцинація від коронавірусу у Тернопільській області стартувала 25 лютого препаратом індійського виробництва CoviShield за ліцензією британсько-шведської компанії AstraZeneca, яка відповідає стандартам безпечності та якості ВООЗ.

Слід зауважити, що за темпами вакцинації Тернопільська область наразі посідає 5-те місце серед регіонів країни.

Станом на 26 березня, у Дніпропетровській області вакциновано 12169 осіб, у Київській – 11889, у м. Києві – 11770, у Донецькій області – 9684 і у Тернопільській – 9278 осіб.

Найповільніші темпи вакцинації у Чернігівській, Чернівецькій, Хмельницькій та Волинській областях, де наразі щеплено приблизно по 4000 осіб.

Загалом по Україні, станом на ранок 26 березня, зроблено 174 324 щеплення від коронавірусу.

Читайте також:
Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 26 березня

Коментувати

Попередня стаття

Водій маршрутки Бучач-Трибухівці отримав 17000 гривень штрафу

Наступна стаття

Легенди футболу: володар “Золотого м’яча” 2004 року Андрій Шевченко