Ні машини, ні грошей: житель Кременецького району став жертвою шахрайства

автомобільне шахрайство

Понад 26 тисяч гривень завдатку за автомобіль перерахував невідомому 31-річний житель Кременецького району.

Проте після того, як гроші опинилися на рахунку афериста, він вимкнув свій телефон. Потерпілий за допомогою звернувся до працівників Кременецького відділення поліції.

Про це сьогодні, 20 квітня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

За словами заявника, на одному із сайтів він знайшов оголошення про продаж іномарки. Зв’язався з продавцем. Останній розповів, що автівка знаходиться в Латвії і він допоможе переправити її на Україну. За свої послуги захотів завдаток. Потерпілий погодився.

Упродовж трьох днів житель Кременеччини частинами перекидав кошти на банківські рахунки, які вказував йому зловмисник. Загальна сума – понад 26 тисяч гривень. Вже після останньої транзакції  заявник не зміг дотелефонуватися до продавця – абонент був поза зоною досяжності.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 190 ККУ – шахрайство. Тривають заходи щодо розкриття злочину.

Поліцейські застерігають жителів краю від подібних випадків та радять не довіряти незнайомцям.  У жодному разі не перераховуйте кошти наперед невідомим людям. Оплату слід робити лише після огляду та отримання товару.

Читайте також:
Шахрайство без вихідних: у жителя Бережан вкрали 60000 гривень, а у жителя Почаєва – майже 40000

Коментувати

Попередня стаття

80 тисяч гривень на місяць: бережанські судді оприлюднили декларації доходів

Наступна стаття

Увага, розшук: у Тернополі з дитячого майданчику зникла 5-річна дівчинка (ФОТО)