Нема ні грошей, ні корови: житель Зборівщини став жертвою шахрайства

гарна корова

Чоловік зі Зборівщини здійснював покупку в інтернеті й натрапив на афериста.

Працівники Відділу поліції № 2 ( м. Зборів ) Тернопільського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства вчиненого щодо мешканця одного із сіл.

Чоловік здійснював покупку в інтернеті й натрапив на афериста.

Про це сьогодні, 22 квітня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Потерпілий розповів, що знайшов на сайті-оголошень допис про продаж корови. Зв’язавшись з продавцем, останній попросив здійснити попередню оплату за тварину в розмірі 4000 гривень.

Краянин погодився й переказав готівку. За домовленістю після оплати сторони мали обумовити яким чином корону мав отримати власник, однак коли чоловік знову зателефонував продавцю в афериста вже був вимкнений телефон. Про подію він повідомив правоохоронців.

Відомості про злочин внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 ККУ.

Працівники поліції дають кілька простих порад, які допоможуть не попастися на гачок аферистів і зроблять ваші покупки у мережі безпечним:

  •  завжди перевіряйте адресу сайту, адже на відміну від інтерфейсу її неможливо підробити;
    •    нікому не передавайте дані для входу в акаунт і не заходьте туди з чужих гаджетів, особливо якщо до профілю прив’язана банківська карта;
    •    не здійснюйте оплату в обхід системи. Якщо сайт пропонує здійснити онлайн-оплату через банківські сервіси, а продавець наполягає на переказі грошей на картку, це одна з ознак шахрайства;
    •    читайте відгуки про товар і продавця. Насторожити має наявність виключно позитивних відгуків, написаних ніби за шаблоном з невеликим проміжком часу.

Читайте також:
Вкрадену корову вдалося знайти і повернути господарям з Гусятинщини

 

Коментувати

Попередня стаття

У парку “Топільче” житель Закарпаття пограбував тернополянина: відібрав 12000 гривень

Наступна стаття

До школи щодня: у Тернополі вирішили послабити карантин