У Заліщиках п’яний водій під час обгону скоїв ДТП. Що йому за це було?

штрафи, нетверезе водіння

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія автомобіля марки “Мерседес”, який, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, автопригода із матеріальними збитками трапилася 2 квітня у місті Заліщики.

Вночі, близько 01.40, на вулиці С. Бандери водій автомобіля “Мерседес Бенц 320”, рухаючись в напрямку з Чернівців на Тернопіль, під час здійснення маневру обгону допустив зіткнення із автомобілем “Форд Сієра”.

У результаті аварії, на щастя, обійшлося без травмованих, але обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння він відмовився в установленому законом порядку.

Відтак, на водія “Мерседеса” склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання особа, на яку склали адмінматеріали, не з’явився, хоча про дату, час та місце його проведення був повідомлений належним чином.

Тому суд приступив до розгляду справи без присутності на засіданні водія, який притягувався до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Заліщицький районний суд постановив визнати винним водія автомобіля “Мерседес” у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

28 травня минув термін апеляційного оскарження і дане рішення набрало законної сили.

Читайте також:
У Заліщиках за їзду у стані наркотичного сп’яніння водій БМВ отримав 51000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Оголошено тендер на ремонт дороги Куряни – Нараїв

Наступна стаття

У Підгайцях смертельна аварія – загинув 13-річний хлопець (ФОТО)