На Шумщині водій “Фольксвагена” влетів під трактора. Що вирішили суд та поліція?

трактор WEITUO TY-244

Шумський районний суд розглянув три адміністративні протоколи за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка трапилася у селі Боложівка.

На щастя, у результаті ДТП обійшлося без травмованих, але клопотів для обох його учасників виявилося багато.

Як зазначається у судових матеріалах, 8 квітня цього року у селі Боложівка Шумської ОТГ водій легкового автомобіля “Фольксваген Пасат” не обрав безпечної швидкості руху, на повороті не впорався з керуванням та допустив виїзд на зустрічну смугу, де зіткнувся із міні-трактором.

У результаті автопригоди обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Поліцейські прибули на місце ДТП, але тракторист просив їх не складати адмінпротокол на водія легковика. Мовляв, травмованих немає, а з винуватцем аварії уже домовилися, що він відшкодує матеріальні збитки за пошкоджений трактор.

До прохань чоловіка прислухалися. Але усні домовленості між учасниками автопригоди не спрацювали.

Уже через два дні потерпілий власник трактора прийшов у райвідділ поліції із заявою про дорожньо-транспортну пригоду – мовляв водій легковика спочатку пообіцяв відшкодувати збитки в повному обсязі, а потім відмовився від своїх слів.

Отож, 10 квітня працівники поліції на водія автомобіля “Фольксваген Пасат” склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди).

А також обидва учасники події отримали “бонус” від поліції.
На водія легковика склали адмінпротокол за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП). Такий же протокол за залишення місця аварії дістався і трактористу.

Раніше за залишення місця ДТП був передбачений штраф у розмірі 255 грн., втім тепер за це порушення карають значно суворіше. Обом водіям загрожувало по 3400 гривень штрафу.

13 травня Шумський районний суд розглянув ці три адмінпротоколи. У суді тракторист пояснив, що не покидав місце ДТП і при цьому детально розповів усі обставини цієї справи.

Суд прислухався до пояснень тракториста і справу за ст. 122-4 КУпАП стосовно нього закрив за відсутністю складу порушення.

Водій “Фольксвагена” надав аналогічні пояснення і суд також закрив відносно нього справу за ст. 122-4 КУпАП.

А по справі за ст. 124 КУпАП водій “Фольксвагена” повністю визнав свою провину і суд призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень. Окрім цього винуватець ДТП має сплатити 454 гривні судового збору.

Рішення суду 25 травня набрало законної сили.

Читайте також:
Загинув кінь: на трасі Бучач – Івано-Франківськ водій фіри скоїв ДТП

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі продовжують зводити потужний спортивний комплекс

Наступна стаття

На Бучаччині ремонтуватимуть дорогу Новосілка – Соколів