Хто поклав око на борщівський дитячий табір “Лісова пісня”?

У Тернополі обласна прокуратура добивається визнання за державою права власності на частку у дитячому таборі “Лісова пісня” в інтересах фонду Держмайна.

Адже, незважаючи на очевидний вклад держави при заснуванні закладу у 90-х, є загроза переходу повністю закладу у приватні руки.

Зокрема, 1 липня 2021 у Господарському суді відбулося чергове засідання. Воно стало першим засіданням розгляду по суті після тривалого підготовчого засідання. Утім саме липневе засідання тривало не надто довго і завершилось задоволенням клопотання представниці прокуратури про колегіальний розгляд, хоча проти такого був представник відповідача, власне табору “Лісова пісня”, який розташований у місті Борщів.

Третьою особою на стороні позивача  є управління сім’ї та молоді Тернопільської облдержадміністрації.

– Оскільки справа складна і має важливе значення для регіону, – каже  прокурор відділу захисту прав дітей та протидії насильству Тернопільської обласної прокуратури Ольга Фігель, – ми подавали клопотання, і  на сьогодні його задоволено, про колегіальний розгляд справи колегією суддів.

Вищезгаданий відділ прокуратури, за словами пані Фігель, створений для захисту права дітей – і тих, які скоюють злочини, і тих, які є жертвами злочинів. У тому числі, злочинів у сфері економіки, які зачіпають державні програми. Утім, розголошувати деталі цієї справи із “Лісовою піснею” на цьому етапі, на початку розгляду по суті, прокурорка не поспішає. Лишень зазначила, що за табір боротьба триває уже роки і не обмежується лише цим судовим позовом.

Що ж відбувається з табором, певну ясність дає Державний реєстр судових рішень та youcontrol. Відповідно до даних аналітично-пошукової системи, міжгосподарський пансіонат з лікуванням “Лісова пісня” заснований 16 січня 1995 року. Основний вид діяльності – Діяльність засобів розміщування на період відпустки та іншого тимчасового проживання.  Кінцевим бенефіціарним власником, відповідно до даних реєстру, є його директор Шеремета Віталій Володимирович. Власне скасування цього запису про кінцевого власника, як видно з ухвал по справі, окрім визнання за державою частки, і добивається у суді прокуратура.

Як випливає із документів, які табір подавав для участі в електронних закупівлях, його площа – 8 га у лісі за межами населеного пункту, вмістимість пансіонату – 200 дітей за зміну, є чотири цегляні типові спальні корпуси, а їдальня, розрахована на 200 місць, знаходиться в окремому будинку.

Як випливає з даних Єдиного державного реєстру судових рішень, комісією регіонального відділення Фонду державного майна України в Тернопільській області ще у 2012 році визначено частку держави у майні Міжгосподарського пансіонату з лікуванням «Лісова пісня» у розмірі 43,7073%. Власне за визнання права власності за державою в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях на  таку частку, вартістю 2 571 300,00 грн, і бореться зараз прокуратура.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У суді корова стала телятком: за крадіжку худоби злодій отримав громадські роботи

Коментувати

Попередня стаття

Поблизу Підгорянського монастиря облаштували “Сонячну терасу” (ФОТО)

Наступна стаття

День на Євро – 2 липня: статистика, анонси і прогнози букмекерів