У Бучачі п’яний водій з Вінничини давав патрульним 1000 гривень хабаря

поліція, адмінпротокол

Житель Вінничини, аби уникнути покарання за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння,  тепер відповідатиме ще й надання неправомірної вигоди службовій особі.

Про це сьогодні, 27 липня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

На лінію 102 надійшло звернення від співробітників групи реагування патрульної поліції міста Бучача про те, що 37-річний житель Вінницької області залишив у службовому авто 1000 гривень, аби патрульні не складали щодо нього протокол за порушення статті 130 КУпАП (керування транспортним засобом особою в стані алкогольного сп’яніння). Факт надання неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу. За вчинене вінничанину загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, за порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП зараз передбачений штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

За спробу дати неправомірну вигоду посадовій особі вінничанину загрожує до чотирьох років позбавлення волі, але зазвичай суди призначають покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень, тим паче що в даному випадку розмір хабаря невеликий.

Таким чином, п’яна поїздка дорогами Тернопільщини вінничанину можу обійтися у два штрафи по 17000 гривень.

Читайте також:
Хабар плюс п’янка за кермом: водієві з Новосілки загрожує два великих штрафи

Коментувати

Попередня стаття

День на Олімпіаді — 27 липня: результати, анонси і таблиця медалей

Наступна стаття

На Тернопільщині зґвалтували 13-річну дівчину