У селі на Теребовлянщині хтось умисно труїть тварин: загинули 24 собаки і 8 кішок

собака, отруєння

У селі Кобиловолоки, що на Теребовлянщині, хтось умисно труїть тварин. Жертвами живодера вже стали 24 собаки та вісім кішок, проте багато чотирилапих вважаються зниклими.

Про це Тернополісу розповіла зоозахисниця та волонтерка Інна Мельничук.

«Усе почалося кількома днями раніше. Тоді до мене зателефонувала знайома та повідомила, що у Кобиловолоках, що на Теребовлянщині, хтось масово почав труїти тварин. Лише за першу ніч жертвами живодера стало майже 10 чотирилапих».

Про те, що це таки умисне вбивство, а не випадковість, волонтерка не сумнівається.

«Я вже багато років працюю з тваринами, займаюся волонтерством, а тому легко відрізняю чумку, як дехто стверджував, з умисним отруєнням, коли кіт чи пес б’ється в конвульсіях, з морди тече кров, піна і не тільки. До того ж, під час детального огляду були знайдені ймовірно отруєні продукти – сало».

Що цікаво, у волонтерів та самих мешканців села є своя підозрювана особа.

«Наразі важко щось коментувати та наперед стверджувати, але все-таки у нас є підозрювана особа. Ані статі, ані імені попрошу не вказувати, аби це не було попереднім наклепом…

Здогадки саме на цю особу закралися після першого дня отруєння, коли прямо в очі ми почули: «Подумаєш, мого собаку теж отруїли». Проте коли йшлося про взяття тіла на експертизу, людина почала поводитися підозріло, стверджуючи, що закопала тіло десь вночі, де саме – не пам’ятає. Коли приїхали правоохоронці, ця особа перестала відповідати на телефонні дзвінки й зробила вигляд, що її немає вдома, оскільки мав проводитися попередній обшук. Тоді, після першої ночі, ще можна було знайти якісь таблетки, шприци тощо…

Ще одним своєрідним доказом є ствердження сусідів та інших мешканців вулиці, де все відбувається. До приїзду правоохоронців я по черзі опитувала постраждалих та ймовірних свідків – всі вказували на дану особу: хто чув підтвердження в розмові телефоном, хто бачив якісь підозрілі препарати тощо. Ба більше, кільком тваринам отруєне сало кидали прямо до вольєрів, а як стверджували власники – в цей час собаки не гавкали, тому робив це точно хтось зі знайомих».

Кобиловолоки, отруєння собак

Наразі волонтери звернулися до правоохоронців та збирають докази для проведення незалежних експертиз.

«Станом на неділю вже написано вісім заяв до правоохоронців. У понеділок (2 серпня – прим. автора) ще четверо осіб подадуть свої заяви.

Я з іншими волонтерами паралельно збираю докази для проведення експертиз. Це – і трупи тварин, і те сало, яке знайдено у вольєрі, і навіть блювота та кров».

Інна Мельничук просить допомоги у небайдужих. Зокрема, необхідні кошти на проведення всіх експертиз. Переказувати гроші можна на карту 4149 4991 2293 4662 ПриватБанк та 5375 4114 0466 8597 МоноБанк на ім’я І. Юркевич. Також жінка закликає власників чотирилапих запастися протиотрутними засобами.

Христина СЛОТА

Читайте також:
Нещасний випадок на Бережанщині: лісоруб отримав тяжкі травми

Коментувати

Попередня стаття

Нещасний випадок на Бережанщині: лісоруб отримав тяжкі травми

Наступна стаття

Оголошено тендер на ремонт дороги Залізці – Мильне