У Бучачі судили водія, який на слизькій дорозі скоїв страшну аварію з потерпілими

Бучач, ДТП

На Бучаччині судили винуватця аварії, що трапилась 7 лютого 2021 Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль.


Тоді зіткнулись Ореl Vivaro та PEUGEOT Expert, внаслідок чого постраждало кілька пасажирів, у тому числі й дитина.

 

Про це йдеться у вироку Бучацького райсуду від 30 червня. Як зазначено тут, аварія трапилась вранці 7 лютого неподалік с. Зелена. Тоді водій, керуючи технічно справним Ореl Vivaro, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з PEUGEOT Expert. До слова, як повідомляла поліція у день аварії, водій  Ореl  не впорався з керуванням на неочищеній від снігу дорозі, а в автівках перебувало семеро дорослих і двоє дітей. 


У результаті зіткнення, як зазначено у документі,  п’ятеро пасажирів отримали травми різного ступеня тяжкості –  тяжкі та середні. Таким чином, водій  Ореl   вчинив правопорушення за ч.2 ст. 286 КК “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами”.


У суді водій вину визнав, погодився зі всіма зібраними слідством доказами. Розповів, що того дня їхав у Буковель разом із шістьма пасажирами і перед селом Зелена авто почало заносити на дорозі, воно стало некерованим і врешті його викинуло на зустрічну смугу, де відбулось зіткнення з міні-бусом PEUGEOT Expert. Розповів, що весь час цікавився станом потерпілих, купував все необхідне. А ще – попросив суворо його не карати і не позбавляти водійських прав, оскільки це – єдиний дохід. 


Суворо не карати та не позбавляти права керування просили й самі потерпілі. Вони розповіли, що фігурант їм відшкодував моральну шкоду (чотирьом – понад 50 тис., і одній – понад 20), а матеріальну шкоду має відшкодувати страхова компанія, до якої подані всі необхідні документи.


Відтак, проаналізувавши всі дані, суд прийшов до висновку про доведеність вини водія у вище згаданому правопорушенні, але вирішив, що його перевиховання можливе без ізоляції від суспільства.


Тож визнав винуватим і дав три роки тюрми без позбавлення права керування, але на підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши рік іспитового строку. А ще суд ухвалив стягнути з водія понад 10 тис. грн за проведення експертиз.
Вирок набрав законної сили. Апеляції ніхто не подавав.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
На нерозчищеній дорозі Тернопіль-Бучач трапилася аварія – травмовано 7 людей (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Как получить фрироллы в покере

Наступна стаття

Конфлікт на стоянці для одного з водіїв завершився штрафом у розмірі 17000 гривень