Це кримінал, а не дрібне хуліганство: суд хоче суворо покарати водія, який пошкодив меморіал на горі Лисоня

Бережани, Лисоня, хуліганство

Бережанський районний суд оперативно розглянув адміністративну справу щодо водія автомобіля, який пошкодив меморіал Січовим Стрільцям на горі Лисоня.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення трапився 30 серпня близько 13.00. Степан П., перебуваючи за кермом легкового автомобіля BMW-320 сірого кольору, здійснював “бюрнаут” (дрифтинг) на площадці пам’ятнику загиблим Січовим Стрільцям на горі Лисоня, що поблизу Бережан.

Наступного дня правоохоронці встановили особу порушника і склали на нього адміністративний протокол за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі від 51 до 119 гривень або громадські роботи терміном від 40 до 60 годин.

Адмінпротокол було направлено у суд, який того ж дня, тобто 31 серпня, розглянув цю справу.

Суддя Бережанського районного суду Василь Крамар не погодився із трактуванням поліцейських, що це дрібне хуліганство.

Він звернув увагу на те, що відповідно диспозиції ст. 173 КУпАП  дрібне хуліганство це – нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян.

Натомість, на переконання судді з матеріалів даної справи вбачається, що водій допустив грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось винятковим цинізмом.

“Про винятковий цинізм у діях водія свідчить, те, що він пошкодив пам`ятник загиблим воїнам легіону УСС, чим поєднав свої дії з демонстративною зневагою до загальноприйнятих норм моралі щодо вшанування пам`яті загиблих”. – йдеться у матеріалах справи.

Відтак, суддя прийшов до висновку, що у діях кермувальника BMW-320 є ознаки кримінального правопорушення.

Тому суддя постановив матеріали справи передати Бережанській окружній прокуратурі, у зв’язку з виявленням ознак кримінального правопорушення.

Тобто за даним фактом буде проведено досудове розслідування і за пошкодження меморіалу Січовим Стрільцям водія BMW притягнуть до кримінальної відповідальності.

Читайте також по цій темі:
У Бережанах знайшли водія, який пошкодив бруківку біля меморіалу на горі Лисоня

Коментувати

Попередня стаття

19-річний тернополянин “кинув” друзів на 250000 гривень – оформив на них кредити

Наступна стаття

Жінка з Чортківщини купувала трактор і стала жертвою шахрайства – втратила 160 000 грн