На Тернопільщині 535 навчальних закладів ідуть на вимушені канікули. Вчителям обіцяють не заплатити

школа, карантин, коронавірус

535 навчальних закладів області, де вакциновані менше 80% працівників, мають призупинити роботу від завтра.

Такі карантинні вимоги “жовтої” зони, яку в Україні запровадили від 23 вересня.

Про це сьогодні, 22 вересня, розповів голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш, передає Суспільне.

“Згідно з чинним законодавством чітко вказано, що це буде навчання не онлайн. Закривається онлайн-освіта. Вона не дозволена у постанові. Тому школи будуть закриватися. Розглядаємо це як вимушені канікули, думаю, що оплата працівникам освіти, які в закритих закладах, проводитись не буде “, – каже Труш.

Як розповіла директорка обласного департаменту освіти Ольга Хома, за останніми даними, які надали департаменту, на Тернопільщині в умовах “жовтої” зони карантину зможуть працювати 682 заклади освіти. А загалом їх в області є 1 217, каже Ольга Хома.

За її словами, також є 5 громад, де має не відкритися жоден навчальний заклад. Це Почаївська, Озернянська, Великодедеркальська, Золотопотіцька та Кременецька.

Загалом, у Тернопільській області працює 37 791 працівник освіти, з яких вакциновано 28665 осіб, що становить 75,8 % від загальної кількості.

“Цей показник є досить високий. Є низка громад, де не будуть функціонувати 1-2 заклади. Але за кілька днів вони розпочнуть свою діяльність, оскільки кількість вакцинованих кожного дня збільшується. Вчора ми мали понад 20 % закладів освіти, де було вакциновано від 73-78 % працівників”, – каже Ольга Хома.

За інформацією Ольги Хоми, з 23 вересня усі заклади освіти працюватимуть у звичному режимі у таких громадах: Більче-Золотецька, Васильковецька, Великобірківська, Купчинецька, Підгаєцька, Теребовлянська та Тернопільська.

Нагадаємо, вчора уряд прийняв рішення про запровадження з 23 вересня “жовтого” рівня епідемічної небезпеки в усіх регіонах України. У прийнятому рішенні зазначається, що в умовах “жовтої зони” навчальні заклади зможуть працювати лише за умови вакцинації 80% їхнього персоналу.

Читайте також:
Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 22 вересня

Коментувати

Попередня стаття

1,95 проміле: у Теребовлі водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу

Наступна стаття

На Монастирищині четверо жінок проникли у будинок і викрали звідти 28000 гривень