2,47 проміле: у Бережанах за п’яну їзду жінка-водій отримала 17000 гривень штрафу

жінка за кермом

Бережанський районний суд призначив покарання для водійки, яке керувала транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 9 липня цього року у місті Бережани – близько 23.00 поліцейські зупинили автомобіль “ВАЗ 21063”, за кермом якого перебувала жінка з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився за допомогою алкотестеру. Результат – 2,47 проміле, що у 12 разів вище допустимої норми.

На порушницю склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Жінка, на яку склали протокол, офіційно ніде не працює, є інвалідом другої групи.

У судовому засіданні жінка свою провину визнала, пояснила що того дня справді вживала алкогольні напої. Водночас вона просила не позбавляти її права керування транспортними засобами. Пояснила, що водійське посвідчення їй дуже потрібне – автомобілем часто возить хвору дитину у лікувальний заклад.

Дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд прийшов до висновку, що у діях кермувальниці ВАЗу вбачаються ознаки порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Відтак, 21 вересня суд призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водночас, суд врахував те, що жінка є інвалідом ІІ групи і тому звільнив її від сплати судового збору у розмірі 454 гривні.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення 10-денного строку подання апеляційної скарги.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
На Монастирищині після скоєння ДТП водій пив вино, щоб заспокоїти нерви. Що йому за це було?

Коментувати

Попередня стаття

Робота в Теребовлі: свіжі вакансії за вересень

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 27 вересня