Житель Підволочиська став жертвою шахрайства: колега оформив на нього 280000 гривень кредиту

онлайн-кредит

До співробітників відділення поліції №5 у Підволочиську звернувся місцевий житель із заявою про шахрайство.

Зі слів заявника, невідома особа оформила на нього онлайн-кредит у розмірі 280 тисяч гривень і частину коштів  – 150 тисяч – перекинула на картку іншої людини.

Про це сьогодні, 4 листопада, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Вивчивши обставини злочину, поліцейські з’ясували, що кредит було оформлено через мобільний додаток, який встановлений на телефоні потерпілого. Отже, зробити це могла людина, яка мала доступ до гаджета. У ході оперативних заходів стало відомо, що зробив це 30-річний житель одного з сіл Корецької територіальної громади, що на Рівненщині.

Зловмисник працює на одному підприємстві з потерпілим і в роздягальні, скориставшись моментом, взяв його телефон, через мобільний застосунок оформив кредит і встиг навіть частину коштів перекинути на картку своєї матері. Аби не виникло підозр, мобільний поклав на місце.

Потерпілий дізнався про кредитні зобов’язання вже наступного дня, коли почали надходити повідомлення з банку. Став з’ясовувати – виявилося, він винен фінансовій установі 280 тисяч. А в цей час зловмисник встиг зняти 90 тисяч гривень і навіть придбати автомобіль.

Відомості за даним фактом поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 190 (шахрайство, що завдало значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу. За скоєне зловмисникові загрожує до трьох років позбавлення волі.

Читайте також:
Шахрай зі Зборова, який видурював гроші у жінок, отримав три роки умовно

Коментувати

Попередня стаття

У Заліщиках суд призначив покарання для чоловіка, який із сокирою накинувся на друзів своєї екс-дружини

Наступна стаття

Офисные лотки для бумаги