У Чорткові водій “Ауді”, який важко травмував пішохода, отримав рік умовно

ДТП

У Чорткові судили водія АУДІ, що 3 лютого 2020 збив хлопця  на нерегульованому пішохідному переході.  Потерпілий отримав тяжкі травми.

Завершилась справа мировою угодою та умовним покаранням. Про це йдеться у вироку Чортківського райсуду від 12 жовтня 2021. Як вбачається із матеріалів справи, аварія трапилась на вул.Копичинецькій 3 лютого близько 18-ї години. У результаті наїзду автомобілем пішохід  отримав травми, які за ознакою небезпеки для життя в момент заподіяння відносяться до тяжких тілесних ушкоджень.

У суді водій вину визнав, щиро розкаявся, попросив пробачення у потерпілого та просив не позбавляти волі і права керування транспортним засобом, який є для нього єдиним джерелом доходу. Також просив застосувати ст. 69 КК України і призначити покарання у виді штрафу в дохід держави в сумі не більше 5000 гривень,  затвердити його мирову угоду з потерпілим щодо сплати моральної шкоди.

Не позбавляти волі водія та права керування просив у суду і сам потерпілий. Мовляв,  претензій матеріального характеру до обвинуваченого не має. Також потерпілий попросив затвердити мирову угоду,  в якій вони дійшли згоди про 150 тис. грн відшкодування, частину з яких обвинувачений сплатив (90 тис. – прим. ред), а іншу частину зобов`язався сплатити частинами згідно графіку до грудня 2021 року включно.

Суд, дослідивши матеріали справи, зібрані докази, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого. Відтак визнав його винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 КК та присудив 3 роки тюрми без позбавлення права керування.

На підставі ст.75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши рік іспитового строку. Також суд затвердив умови мирової угоди. Наразі вирок законної сили не набрав.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Заліщиках суд призначив покарання для чоловіка, який із сокирою накинувся на друзів своєї екс-дружини

Коментувати

Попередня стаття

19-річний мешканець Теребовлянської ОТГ на вулиці пограбував двох жінок

Наступна стаття

Як Тернопіль живе у “помаранчевій зоні” епідемічної небезпеки, – подробиці