На Підгаєччині водій, який давав поліцейським хабаря, отримав 17000 грн штрафу

поліція

17000 гривень штрафу присудили чоловіку, що запропонував поліції 700 грн за нескладання на нього протоколу за порушення правил дорожнього руху та їзду без посвідчення водія. 

Про це йдеться у вироку Підгаєцького райсуду від 22 жовтня 2021 року. Як випливає із обвинувального акту, випадок трапився 28 серпня 2021 року в селі Білокриниця однойменного старостинського округу Підгаєцької міської ради.

Тоді поліція зупинила авто ВАЗ-2105, водій якого  керував ним із порушенням Правил дорожнього руху України, в тому числі без посвідчення водія. Під час винесення постанови про накладення адміністративного стягнення водій витягнув з кишені та запропонував поліції 700 грн.

Правоохоронці відмовились та повідомили, що такі дії є протизаконними і тягнуть за собою кримінальну відповідальність.

Відтак, затриманий водій на адмінці вчинив ще й злочин за ч. 1 ст. 369 КК України, тобто надання службовій особі неправомірної вигоди за не вчинення нею в інтересах того, хто надає таку вигоду, дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Згодом, ще на стадії досудового розслідування, чоловік пішов на угоду про визнання винуватості з прокуратурою. Її 22 жовтня суд і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання – 17000 грн штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також:
Отримав 34000 гривень штрафу: на Підгаєччині у п’яного водія загорівся автомобіль

Коментувати

Попередня стаття

Як Тернопіль живе у “помаранчевій зоні” епідемічної небезпеки, – подробиці

Наступна стаття

Житель Бучаччини не дозволяв медикам госпіталізувати дитину і побив поліцейського