2,43 проміле: на Підгаєччині п’яний водій заїхав у кювет

Жигулі

Фото ілюстративне

Підгаєцький районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, 18 липня цього року на автодорозі Галич-Підгайці-Сатанів водій легкового автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”) не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився поліцейськими на місці події.

Результат – 2,43 проміле, що у 12 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання чоловік, який притягувався до відповідальності, тричі не з’явився, тож справу врешті решт розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали справи, суд звернув увагу на письмові пояснення водія, надані поліцейським на місці події. Так ось, у цих поясненнях кермувальник вказав, що їхав у напрямку Білокриниці, перед тим як сісти за кермо випив 0,5 л горілки. Під час руху в автомобілі спустило колесо, після чого транспортний засіб розвернуло та занесло на узбіччя.

Відтак, Підгаєцький районний суд постановив водія ВАЗу визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Слід зауважити, що молодий кермувальник ВАЗу раніше уже неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, в тому числі і за нетверезе водіння. Також притягувався і до кримінальної відповідальності за крадіжку автомобіля в односельчанина.

Читайте також:
У Почаєві п’яний водій скоїв ДТП і нічого йому за це не було

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі двоє податківців, які вимагали 400 000 грн хабаря, отримали по 8 років тюрми

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 12 листопада