Випила пива, ну і що? У Підгайцях спіймали нетверезу водійку автомобіля

жінка за кермом

Підгаєцький районний суд призначив покарання для водійки автомобіля, яке перебувала за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 27 липня у місті Підгайці. Близько опівночі на вулиці Галицькій поліцейські зупинили водійку автомобіля “Сітроен Берлінго”, яка порушувала правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальниці були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки жінка відмовилася. Також відмовилася і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушницю склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водійка не з’явилася. Натомість її адвокат просив суд закрити справу у зв’язку з відсутністю складу порушення. Мовляв, поліцейські не пропонували кермувальниці пройти огляд у медичному закладі, чим власне і було порушено процедуру огляду на стан сп’яніння.

Досліджуючи матеріали справи, суддя звернув увагу на відеозапис з нагрудної камери поліцейських. На запитання поліцейського щодо вживання алкогольних напоїв жінка спочатку відповіла, що не вживала алкоголю, а потім відразу ж додала: “Ну випила пиво, ну і що? Одне пиво випила”.

Також факт вживання пива жінка підтвердила і у поясненнях, викладених в адміністративному протоколі.

Отож, дослідивши матеріали справи, Підгаєцький районний суд постановив водійку автомобіля “Сітроен Берлінго” визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження уже минув і 9 листопада постанова судді набрала законної сили.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
2,47 проміле: у Байківцях бордюр зупинив дуже п’яну водійку BMW. Що їй за це буде?

Коментувати

Попередня стаття

Вбивство на Бережанщині: у поліції розповіли деталі страшного злочину

Наступна стаття

Турки виграли тендер на ремонт дороги Городище – Зарваниця – Бучач