На Тернопільщині мисливець поранив бабусю та її онучку

мисливець, рушниця

Нещасний випадок трапився у селі Свидова Товстенської ОТГ – мисливець поранив 61-річну жінку та її 7-річну онуку.

Лікарів та медиків викликали мисливці на Чортківщині. У неділю, 21 листопада, близько опівдня неподалік села Свидова з мисливської рушниці поранили жінку та дитину.

Про це сьогодні, 22 вересня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

За словами начальника Чортківського районного відділу поліції Анатолія Мельника, зараз в Україні триває мисливський сезон. На Чортківщину приїхали мисливці з Франківської області для полювання на зайців. Один із чоловіків побачив здобич та вистрілив. Проте він не переконався в тому, що поруч немає сторонніх осіб, і дробинки влучили у людей.

Потерпілі – жінка, 1960 року народження, та її 7-річна онучка. Вони йшли на цвинтар вздовж поля. Дробинки поранили перехожих. На щастя, і у бабусі, і у дівчинки легкі тілесні ушкодження – врятував зимовий одяг та відстань.

У ході перевірки стало відомо, що дозволи на полювання чоловіки мають, документи на зброю також у них є. Даний факт внесений в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно із ч. 1 ст. 128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу. Триває слідство.

Працівники поліції нагадують про безпеку на полюванні. Стрільба і знаходження із зарядженою зброєю в населених пунктах, а також поблизу них (ближче 200 метрів від жилих приміщень) категорично заборонена. Категорично забороняється виїзд мисливців до місця полювання з несправною і незареєстрованою зброєю. Забороняється стріляти “на шум”, по цілі, яку нечітко видно (під час туману, при сильному снігопаді, в сутінках, проти сонця та ін.)

При стрільбі кулями мисливець повинен бути дуже обережним, попередньо впевнитись, що поблизу, в напрямку пострілу немає людей і домашніх тварин. Необхідно завжди враховувати, що неподалік можуть знаходитись люди, що збирають гриби, ягоди, випасають худобу.

Читайте також:
Житель Гусятинщини серед ночі впав у криницю

Коментувати

Попередня стаття

Житель Гусятинщини серед ночі впав у криницю

Наступна стаття

На Бучаччині відремонтують 4 км дороги до села Нові Петликівці