За 1500 доларів хабара підгаєцьку лікарку покарали штрафом у розмірі 42500 гривень

хабар, новини тернопільщини

42500 гривень штрафу отримала лікарка на Підгаєччині, обвинувачена у вимаганні та отриманні 1500 доларів хабаря за медичну довідку про непридатність до служби у війську.

Про це йдеться  вироку Підгаєцького районного суду від 19 листопада 2021 року. Фігурантка справи – завідувачка, лікарка-терапевтка поліклінічного відділення КНП «Підгаєцька центральна міська лікарня».

Як випливає із обвинувального акту, обвинувачена рішенням Тернопільської РДА як лікар-терапевт була включена до складу Підгаєцької територіальної позаштатної постійно діючої військово-лікарської комісії Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для проведення медичного огляду призовників в період з 1 вересня по 30 грудня 2021 року.

21 вересня до неї звернувся призовник за роз’ясненням порядку оформлення відстрочки від призову на строкову службу. У подальшому  вона повідомила хлопцеві, що зможе вирішити питання щодо визнання його непридатним за станом здоров’я за умови передачі їй 1200-1500 доларів США.

29 вересня 2021 року лікарка отримала у своєму кабінеті 1500 доларів. Таким чином, вона  вчинила кримінальне правопорушення за ч.2 ст. 369-2 КК України, тобто одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Утім надалі обвинувачена пішла на угоду про визнання винуватості з прокуратурою, яку суд і затвердив 19 листопада. Він визнав фігурантку винною у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання. Йдеться про 42500 гривень штрафу з позбавленням  права обіймати посади на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності щодо виконання обов’язків пов`язаних із призовом громадян на строкову військову службу строком на три роки.

Вирок наразі законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також по цій темі:
На Тернопільщині заввідділенням районної лікарні попалася на хабарі у розмірі 1500 доларів

Коментувати

Попередня стаття

У Чорткові бізнесмен на будівництві спортзалу заробив один рік тюрми

Наступна стаття

У Козівському районі затримали браконьєра, який на Стрипі ловив рибу сітками