2 проміле: на Шумщині спіймали дуже п’яну водійку і дали їй 17000 гривень штрафу

нетвереза жінка за кермом

Фото ілюстративне

Шумський районний суд призначив покарання для водійки, яка керувала транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 21 серпня цього року на автодорозі Р-24 Шумськ – Кременець. У селі Круголець працівники поліції зупинили жінку, яка керувала транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,02 проміле, що у 10 разів вище допустимої норми.

На порушницю склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання, що відбулося 16 листопада, жінка не з’явилася, хоча була належним чином поінформована про його дату, час та місце проведення. Причини неявки не повідомила, клопотань про перенесення розгляду не подавала. Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягувалася до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Шумський районний суд постановив обвинувачену визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень. Суд не позбавив жінку права керування транспортними засобами терміном на 1 рік, оскільки вона ніколи не отримувала водійського посвідчення.

Термін апеляційного оскарження уже минув і 26 листопада постанова судді набрала законної сили.

Слід зауважити, що вказана жінка у попередні роки уже притягувалася до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство та за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Читайте також:
4,38 проміле: у Підволочиську не змогли покарати дуже п’яну водійку, яка скоїла ДТП

Коментувати

Попередня стаття

Где выгодно купить фары для Форд Фокус?

Наступна стаття

На Підгаєччині за 9,7 млн. грн продовжать ремонтувати дорогу до Мужилова