Операцію завершено: на Підгаєччині виявили та знищили 454 артилерійських снаряди

розмінування території

Більше року знадобилося рятувальникам або повністю розчистити територію урочища від застарілих боєприпасів.

У середу, 15 грудня, о 16:30 фахівцями групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону поблизу села Старе Місто вилучено та знешкоджено  22 артснаряди АС-88 мм часів Другої світової війни.

Про це сьогодні, 16 грудня, інформують у прес-службі Головного управління ДСНС України у Тернопільській області, передає ternopolis.te.ua.

Як зазначається у повідомленні, на території лісового масиву урочища “Буда”, на відстані 2,5 км від села Старе Місто Підгаєцької територіальної громади  2 листопада 2020 року  виникла надзвичайна ситуація техногенного характеру, об’єктового рівня, внаслідок виявлення скупчень (складів) застарілих боєприпасів, знешкодження яких обумовило залучення спеціальних підрозділів на тривалий час.

Вчора, 15 грудня, групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Тернопільській області завершено роботи по ліквідації надзвичайної ситуації на території лісового масиву урочища “Буда”.

За весь період виконання робіт було виявлено, транспортовано та знищено 454 вибухонебезпечних предметів загальною вагою 4027 кг.

артснаряди

Коментувати

Попередня стаття

Аварія на Монастирищині: зіткнулися “Мерседес Спринтер” і вантажівка “DAF”

Наступна стаття

Аварія у Чорткові: 23-річна водійка автомобіля Nissan влетіла під вантажівку (ФОТО)