2,25 проміле: у Козові п’яний водій “Ланоса” в’їхав у паркан

ДТП

Козівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 15 серпня цього року у смт. Козова. Близько третьої години ночі на вулиці Дружби водій автомобіля DAEWOO LANOS в’їхав у паркан житлового будинку.

У результаті ДТП обійшлося без травмованих, але і транспортний засіб, і паркан отримали ушкодження.

Одна з місцевих мешканок, будучи свідком аварії, побачила, що водій перебуває у стані алкогольного сп’яніння і тому викликала поліцію.

Правоохоронці прибули на місце події і запропонували кермувальникові пройти огляд на стан сп’яніння. Той погодився.

Алкотестер показав результат 2,25 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративних протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Справу за ст. 124 КУпАП Козівський районний суд закрив у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, термін притягнення до відповідальності за адміністративні порушення становить 90 днів. Винятком є тільки ст. 130 КУпАП, де термін давності збільшений до року.

Аварію водій “Ланоса” вчинив 15 серпня. Більше місяця Козівський суд не працював через відсутність судді. Тому справу було розглянуто лише 30 листопада і відповідно суддя закрила провадження, оскільки з часу вчинення порушення минуло більше трьох місяців.

А ось щодо нетверезого кермування, то тут водій отримав покарання. Козівський районний суд цю справу розглянув також 30 листопада.

У судовому засіданні водій свою провину визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому та просив суворо не карати, подавши при цьому до суду відповідну заяву.

Дослідивши матеріали справи, Козівський районний суд постановив водія “Ланоса” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень без позбавлення права керування транспортними засобами.

Суд врахував щире каяття порушника, а тому вирішив не застосовувати щодо нього додаткового покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і 10 грудня постанова судді набрала законної сили.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
У Козові судили пішохода, який п’яним попав під машину і скоїв ДТП

Коментувати

Попередня стаття

На Чортківщині за 9,7 млн грн. ремонтуватимуть дорогу Стара Ягільниця – Нагірянка

Наступна стаття

У Бучачі смертельна ДТП – загинув пішохід (ФОТО)