На Бучаччині жінка випила два “бірмікси” і за п’яну їзду отримала 17000 грн штрафу

жінка за кермом

Бучацький районний суд призначив покарання для водійки, яка керувала транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 21 вересня. У вечірню пору на 12-му кілометрі автодороги Бучач – Возилів поліцейські зупинили водійку автомобіля “Опель Зафіра”, яка порушувала правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальниці були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки.

Результат – 1,46 проміле, що у 7 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

Проїхати для повторного огляду у медичний заклад жінка відмовилася. Пояснила поліцейським, що вживала пиво, а саме “випила два бірмікси”. Ці слова власне зафіксовано поліцейськими і на відео.

На порушницю склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні адвокат водійки просив закрити справу у зв’язку з неприпустимими доказами причини перевірки документів, що передувало складенню протоколу за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Захисник наголошував на тому, що у вечірню пору поліцейські не могли бачити, що водійка перебуває за кермом з непристебнутим паском безпеки.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Бучацький районний суд прийшов до висновку, що в діях водійки “Опеля” таки вбачаються ознаки порушення.

Відтак, суд постановив водійку автомобіля “Опель Зафіра” визнати винною у вчиненні інкримінованого порушення і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і 13 грудня постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
У Теребовлі пенсіонер за чергову п’яну їзду отримав 51000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Заліщицькій громаді за дві ночі обікрали сільський магазин та кафе

Наступна стаття

Кремль спричиняє зло навколишньому світу. В тім числі – руками ФСБ