Житель Чортківщини під час конфлікту відбирав пістолет і поламав пальці орендареві ставка

сільський став, новини Тернопільщини

3400 гривень штрафу та стягнення 10000 гривень моральної шкоди присудили на Чортківщині чоловіку, що зламав пальця орендарю ставка під час суперечки та боротьби за спортивний револьвер.

Про це йдеться у вироку Чортківського райсуду від 17 грудня 2021 року. Фігурант справи – уродженець с. Слобідка Джуринська Чортківського району, із середньою освітою, одружений, має на утриманні має одну малолітню дитину, не працюючий, не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, 4 січня 2020 року близько 1.00 обвинувачений вступив у суперечку біля ставка у селі Слобідка Джуринська, яка переросла у бійку. Під час бійки обвинувачений вхопив за руку орендаря, у якій був спортивний револьвер «STALKER (FLOBERT)» та намагаючись вирвати його, став заламувати пальці. Як результат –  спричинив ушкодження у вигляді перелому п’ятого пальця правої кисті, з помірним зміщенням кісткових уламків, що належать до ушкоджень середньої тяжкості.

Його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ст. 128 КК “Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження”.

У суді обвинувачений вину визнав повністю, просив суворо не карати. Розповів, що того вечора відпочивав з друзями. Дорогою назад зустрів орендаря ставка, з яким почалась суперечка. Мовляв, орендар почав стріляти  і він, намагаючись вихопити з його рук пістолет, необережно зламав йому палець. Сказав, що він просив вибачення у потерпілого та намагався відшкодувати шкоду, але потерпілий відмовився. Цивільний позов визнав частково.

Потерпілий у суді розповів, що обвинувачений допомагав йому при проведенні певних робіт і він дозволив половити рибу. Однак це відбувалось неодноразово. Тієї ночі, десь біля другої години,  біля будки зупинилась машина та він почув крики. На цей шум він вийшов, але за територію ставка він не виходив.Тоді в нього полетів камінь і він побачив, що до нього біжить обвинувачений. Тому він двічі вистрілив в повітря, а один раз в нього. Після чого обвинувачений вихопив в нього з рук пістолет, зламавши пальця.

Загалом суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого. Відтак визнав його винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив 3400 грн штрафу. Також суд задовольнив частково цивільний позов потерпілого, ухваливши стягнути з нього 10 тисяч гривень моральної шкоди. Вирок поки що законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Аварія на Бучаччині: водій посигналив і перелякана дитина тачками в’їхала в автомобіль

Коментувати

Попередня стаття

Села Трибухівської ОТГ після адмінреформи (ВІДЕО)

Наступна стаття

Оголошено тендер на ремонт дороги Соколів – Золотники