На Лановеччині п’яний водій міні-трактора в’їхав у “Жигулі” і отримав 17000 грн штрафу

Жигулі

Фото ілюстративне

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який керував мототрактором у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 11 жовтня 2021 року у селі Верещаки, що на Лановеччині.

Водій мототрактора “Зубр Т 18” проявив неуважність, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з автомобілем “ВАЗ 2107”. На щастя, обійшлося без травмованих.

Але у винуватця ДТП були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння – різкий запах, порушення вимови тощо. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події тракторист відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій мототрактора визнав свою провину у вчиненні ДТП і не визнав провини у нетверезому кермуванні. Пояснив, що відмовився від огляду на стан сп’яніння тому що був тверезим. Однак, цього пояснення виявилося замало, щоб довести свою невинуватість.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Лановецький районний суд постановив водія мототрактора “Зубр” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і наприкінці грудня постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
2,5 проміле: у Великому Ходачкові спіймали п’яного водія, але не змогли його покарати

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині у результаті пожежі загинули двоє людей

Наступна стаття

Водій з Козови, який у Шибалині скоїв смертельне ДТП, може сісти на 7 років