У бучацьких Озерянах спіймали п’яного водія, який їхав по всій дорозі. Що йому за це буде?

село Озеряни

Бучацький районний суд призначив покарання для 19-річного водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 27 жовтня 2021 року у селі Озеряни, що за 8 км від Бучача.

Ввечері, близько 22.00, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Лада Нива”, який порушував правила дорожнього руху. Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння – різкий запах алкоголю, не чітка вимова та не чітка хода, тремтіння рук тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій, 2002 року народження, на місці зупинки відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні адвокат заявив, що водій не визнає своєї провини, оскільки не керував транспортним засобом. Тому захисник просив закрити справу у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Адвокат протокол назвав сфальсифікованим, а відеозапис неналежним доказом, оскільки поліцейський здійснював запис на власний телефон і з відео важко ідентифікувати зупинений автомобіль та особу водія.

Однак суд зауважив наступне: 27 жовтня на лінію “102” надійшло повідомлення про те, що у селі Озеряни водій автомобіля “Лада Нива” рухається в сторону Івано-Франківська з порушенням правил дорожнього руху, а саме їде по всій проїжджій частині дороги та ймовірно перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Суд також звернув увагу, що водій підписав протокол, складений поліцейськими, не виклавши своїх зауважень.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд 15 грудня постановив водія автомобіля “Лада Нива” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із таким рішенням і наразі цю постанову оскаржує в Апеляційному суді.

Читайте також:
У Почаєві майже тверезий водій отримав 17000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

На Теребовлянщині у результаті ДТП травмувалися троє людей

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 11 січня