Кременчaнка за крадіжку грошей з банківської картки отримала 120 годин громадських робіт

банкомат

Старший чоловік передав знайомій свою банківську картку для купівлі йому продуктів харчування, однак дівчина вирішила скористатися довірою у кримінальних цілях і скоїла крадіжку.

Кременецький районний суд призначив покарання для місцевої жительки, яка вчинила крадіжку коштів з банківської картки.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 29 жовтня 2021 року у місті Кременець. Старший чоловік передав знайомій свою банківську картку для купівлі йому продуктів харчування.

Однак у дівчини виник злочинний умисел і на вулиці Шевченка, перебуваючи біля банківського терміналу, кременчанка заволоділа коштами у сумі 2000 гривень – зняла гроші без відома власника картки.

У подальшому дівчина використала кошти на власний розсуд, спричинивши потерпілому матеріальну шкоду у розмірі 2000 гривень.

Втім, згодом власник банківської картки виявив нестачу коштів і звернувся до поліції. Правоохоронці у свою чергу встановили куди поділися гроші.

Дії кременченки кваліфікували за ч. 1 ст. 185 Кримінального Кодексу України (таємне викрадення чужого майна).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі від 850 до 1700 гривень, або громадські роботи терміном від 80 до 240 годин, або позбавлення волі терміном до 3 років.

У судовому засіданні обвинувачена свою провину визнала, щиро розкаялася у вчиненому. Пояснила, що справді зняла гроші з картки і використала їх на власний розсуд.

Потерпілий у свою чергу заявив, що претензій до обвинуваченої не має, просив її суворо не карати. Повідомив, що вона йому уже відшкодувала частину завданих збитків.

Дослідивши матеріали справи та врахувавши усі обставини, Кременецький районний суд 17 грудня ухвалив обвинувачену визнати винною у вчиненні інкримінованого злочину та призначив їй покарання у вигляді 120 годин громадських робіт.

Вирок суд наразі законної сили іще не набрав. Він може бути оскаржений до Тернопільського Апеляційного суду впродовж 30 днів з часу його проголошення.

Читайте також:
Шахрай з Гусятинщини, який продавав неіснуючих собак, отримав 51000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 11 січня

Наступна стаття

На Теребовлянщині перекинувся автомобіль. Є травмовані (ФОТО)