На Гусятинщині водійка їхала нетверезою після святкування і отримала 17000 грн штрафу

жінка за кермом

Гусятинський районний суд призначив покарання для водійки, яка керувала автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано вночі, 25 серпня 2021 року, на автодорозі М-19. Поблизу міста Копичинці працівники поліції зупинили водійку автомобіля марки “Шевроле” – у транспортному засобі не горіла підсвітка номерного знаку.

Під час спілкування у кермувальниці були помітні ознаки алкогольного сп’яніння. Їй запропонували пройти огляд на місці зупинки, на що жінка погодилася.

Алкотестер показав результат – 1,3 проміле, що у  6 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

За відсутність підсвітки номерного знаку жінку на місці оштрафували на 850 гривень, а також склали на неї адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання адвокат водійки не зміг прибути, але жінка попросила не переносити розгляд справи. Сказала, що у неї діти і нема часу їздити в суд.

Під час розгляду справи водійка свою провину визнала. Пояснила, що вона, як голова громадської організації, 24 серпня у місті Копичинці займалася організацією святкування Дня Незалежності. Після завершення святкування їхала автомобілем додому і вночі, 25 серпня, приблизно о 00.15 її зупинили поліцейські.

Жінка зізналася, що під час святкування вживала алкоголь. На проходження огляду погодилася, із отриманим результатом теж погодилася.

Порушниця також розповіла, що після складення протоколу один із поліцейських сів за кермо її автомобіля та відвіз її додому.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Гусятинський районний суд постановив водійку автомобіля “Шевроле” визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

13 грудня постанова судді набрала законної сили.

Керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння – це звісно ж недобре, але ця жінка-порушниця є прикладом для чоловіків. Зважаючи на свою посаду, зв’язки та обставини вчинення порушення, водійка могла би щось вигадувати аби уникнути штрафу. Але не стала цього роботи. Попалася на порушенні, відверто визнала це і отримала покарання.

Читайте також:
У Бережанах водій-американець знову попався п’яним за кермом автомобіля

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Бережанах: свіжі вакансії за січень

Наступна стаття

Завдяки нардепам виросли суми у платіжках тернополян