2,27 проміле: у Бучачі любитель п’яної їзди отримав 34000 гривень штрафу

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було виявлено 1 грудня 2021 року на 15-му кілометрі автодороги Бучач – Товсте.

Ввечері, близько 17.00, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Кадді”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,27 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання кермувальник не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Кадді” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

5 січня постанова судді набрала законної сили.

Слід зауважити, що вказаний водій 8 липня 2021 року у Чорткові попався поліцейським у стані сильного алкогольного сп’яніння, за що згодом отримав 17000 грн штрафу. Тоді результат був 3,78 проміле.

1 грудня водій “Фольксвагена” знову попався нетверезим. Під час другої зустрічі з поліцейськими результатом був уже 2,27 проміле, що майже на 1,5 проміле менше, ніж першого разу. Отож, кермувальник певно все ж таки іде на шляху до виправлення…

Читайте також:
На Підволочищині люди здали у поліцію водія, який п’яним ганяв на квадроциклі

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Монастириськах: свіжі вакансії за січень

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 24 січня