2,4 проміле: у Монастириськах спіймали дуже п’яного водія, але не змогли його покарати

алкотестер, драгер

Монастириський районний суд розглянув справу щодо водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів, факт порушення було зафіксовано 24 жовтня 2021 року у місті Монастириська. Ввечері, близько 23.00, на вулиці Мазепи поліцейські зупинили водія автомобіля “Фольксваген Джетта”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,41 проміле, що у 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судове засідання водій не з’явився, але натомість його адвокат направив до суду письмові заперечення по справі.

Захисник пояснив, що водій на місці зупинки не погодився із отриманим результатом алкотестеру на що поліцейські порадили кермувальнику розповісти про це у суді. От його адвокат і розповів.

Пройти повторний огляд у медичному закладі водієві не було запропоновано. Письмових пояснень кермувальник не писав та не підписував жодного документа. Тому адвокат просив закрити справу щодо свого клієнта.

При перегляді відеозапису з нагрудних камер поліцейських слова адвоката знайшли своє підтвердження – там зафіксовано тільки процес проходження огляду. Чи погоджується водій з отриманим результатом – не зафіксовано. Пропозицію про можливість повторного огляду у медзакладі – теж не зафіксовано.

Відтак, дослідивши матеріали, Монастириський районний суд постановив закрити справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП стосовно водія автомобіля “Фольксваген Джетта” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення.

За даними поліції, у 2021 році у Тернопільській області виявили 1687 водіїв, які сіли за кермо у стані сп’яніння і на яких склали адміністративні протоколи. Втім, як бачимо, в силу ряду причин далеко не всі порушники отримали покарання.

Читайте також:
0,23 проміле: у Тернополі майже тверезий водій отримав 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Тернопіль ризикує опинитися у «червоній зоні»

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 3 лютого