У Теребовлі неуважна і не дуже твереза водійка скоїла ДТП

жінка за кермом

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водійки, яка керувала автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 29 грудня 2021 року у місті Теребовля. Ввечері, близько 18.00, на вулиці Січових Стрільців водійка автомобіля “Фіат Добло” проявила неуважність та допустила зіткнення з автомобілем марки “Фольксваген”.

У результаті автопригоди обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Окрім того, як зазначається у протоколі, жінка, яка спричинила ДТП, перебувала за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння – запах алкоголю, млява мова, тремтіння пальців рук.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водійка на місці події відмовилася. Також відмовилася і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушницю склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

За скоєне їй загрожував штраф у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судовому засіданні жінка визнала свою провину у скоєнні ДТП і не визнала провину у нетверезому керуванні. Заявила, що алкоголю не вживала, а після ДТП перебувала у стані стресу.

Адвокат водійки звернув увагу на те, що огляд на стан сп’яніння проводився без свідків і без застосування технічних засобів відеозапису.

Нагадаємо, зараз огляд на стан сп’яніння можна проводити без свідків, але тоді має бути представлений до суду безперервний відеозапис процедури огляду.

А в цьому випадку не було ні свідків, ні відеозапису.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд 24 січня постановив водійку автомобіля “Фіат Добло” визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Водночас суд постановив закрити справу щодо водійки за ч. 1 ст. 130 КУпАП у зв’язку з відсутністю в її діях складу порушення.

Постанова судді 4 лютого набрала законної сили.

Читайте також:
У Дарахові п’яний водій “Рено Лагуни” в’їхав в електричну опору

Коментувати

Попередня стаття

Житель Чортківщини у колишньої дружини викрав 2800 доларів

Наступна стаття

Робота у Борщеві: свіжі вакансії за лютий