За п’янку і за хабар: у Шумську водій отримав два штрафи по 17000 гривень

На Шумщині судили водія легківки, що запропонував поліцейським 100 доларів хабаря. Чоловік хотів відкупитись від адмінпротоколу за п’яну їзду.

Про це йдеться у вироку Шумського районного суду від 14 лютого 2022. Обвинувачений – уродженець Волинської області, має на утриманні трьох дітей, непрацюючий, раніше не судимий.

Як випливає із матеріалів справи, 15 жовтня 2021 року патрульні поліцейські зупинили у Шумську водія GEELY GC6GEELY GC6 через непристебнутий ремінь безпеки. Під час розмови з ним вони запідозрили, що водій може бути нетверезим, а тому запропонували пройти огляд. Водій погодився.

Однак далі запропонував поліцейським 100 доларів за нескладання на нього протоколу за ч.1 ст. 130 КУпАП. Такі дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, тобто пропозиція службовій особі надати неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища.

До суду ця справі пішла уже з укладеною угодою про визнання винуватості. Її суд 14 лютого і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання – 17000 гривень штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

До слова, штраф  чоловіку присудили і за їзду під мухою. Так, постановою суду від 15 листопада його визнали винуватим у вчиненні правопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП та присудили 17000 гривень штрафу. Постанова набрала законної сили 25 листопада 2021 року.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій з Козівського району давав поліції 300 доларів хабаря. Що йому за це було?

Коментувати

Попередня стаття

Житель Гусятинщини за крадіжку корови отримав умовний термін

Наступна стаття

Верховна Рада ввела в Україні надзвичайний стан. Яким він буде на Тернопільщині