Україна перемогла на Євробаченні-2022

таблиця Євробачення 2022

Гурт «Kalush Orchestra» переміг у пісенному конкурсі Євробачення-2022, що відбувся 14 травня в італійському місті Турині.

Телеглядачі віддали Україні 439 балів, а журі — 192 бали. У підсумку український гурт отримав 631 бал і впевнено посів перше місце, відірвавшись від найближчих переслідувачів більш, ніж на півтори сотні балів.

Друге місце здобула Велика Британія, третє — Іспанія.

Національне журі Польщі, Молдови, Латвії, Румунії, Литви віддали Україні по 12 балів.

По 12 балів Україна отримала від телеглядачів 28 країн. Загалом участь у голосування брали телеглядачі 40 країн.

Ось перелік країн, від яких український гурт отримав максимальну кількість балів: Іспанія, Франція, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Великобританія, Данія, Німеччина, Австрія, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Азербайджан, Болгарія, Молдова, Чехія, Грузія, Сан-Марино, Австралія, Бельгія, Кіпр, Нідерланди, Швеція, Ізраїль, Португалія, Норвегія, Фінляндія.

Важливо, що наприкінці свого виступу гурт «Kalush Orchestra»  закликав Європу врятувати Україну, Маріуполь і Азовсталь.

«Я прошу кожного з вас, будь ласка, допоможіть українському Маріуполю, допоможіть Азовсталі прямо зараз!» — закликав лідер гурту Олег Псюк.

Попри побоювання дискваліфікації України через заклик допомоги Маріуполю, цього все-таки не сталося.

“Ми розуміємо глибокі почуття щодо України зараз і вважаємо, що коментарі Kalush Orchestra та інших артистів, які висловлюють підтримку українського народу, мають скоріше гуманітарний, ніж політичний характер”, – зазначили в оргкомітеті Євробачення.

Як відомо, цього року росію не допустили до участі у Євробаченні через напад на Україну.

«Слава Україні! Дякую всім українцям, які за нас голосували, всій діаспорі. Ми робили багато зусиль кожен день і не передати почуття, наскільки ми раді, що це зараз вдалося! Слава Україні!» — прокоментував перемогу лідер Kalush Orchestra Олег Псюк.

Нагадаємо, це вже третя перемога України у цьому престижному європейському пісенному конкурсі. Першу перемогу Україні у Євробаченні принесла Руслана у 2004-му році, а Джамала перемогла у Євробаченні-2016.

За правилами конкурсу, Євробачення-2023 має відбутися в Україні.

Читайте також:
Батько наш – Бандера: повний текст пісні та історія її виникнення (ВІДЕО)

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі повертають автофіксацію порушень на дорогах

Наступна стаття

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на ранок 15 травня