Сергій Надал: Сьогодні дуже важливо перезавантажити тилову економіку

Сергій Надал

Мерія Тернополя запровадила систему підтримки малого та середнього бізнесу під час війни

Економіка України має працювати для підтримки армії та наближення нашої перемоги над московським злом. Підприємства відновлюють роботу, сплачують податки та зарплатню працівникам. Для цього влада має підтримувати малий та середній бізнес. Це добре розуміє мерія Тернополя, яка запровадила систему підтримки малого та середнього бізнесу під час війни. Тому Тернопіль працює та будує економіку воєнного часу.

Звільнення від плати за оренду

Виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення звільнити підприємців, які орендують майно комунальної власності, від орендної плати.

Згідно з рішенням, звільняються від сплати орендної плати за оренду комунального майна Тернопільської міської територіальної громади орендарі, які в період запровадження воєнного стану в Україні здійснюють господарську діяльність з використанням орендованого комунального майна. Станом на сьогодні надійшло уже близько 60-ти заяв від суб’єктів господарювання, яким, відповідно до прийнятого рішення, буде призупинено нарахування орендної плати, штрафних санкцій та здійснено перерахунок плати за користуванням майном комунальної власності орендарям без внесення змін до договорів оренди.

Пряма мова мера

Це рішення прокоментував міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Сьогодні, коли наші воїни мужньо боронять кожен сантиметр святої української землі від ворога, дуже важливо втримати та перезавантажити економіку. Відновити та запустити нові виробництва. Створити робочі місця. Сформувати і розвинути український тиловий «економічний фронт», який також дуже важливий для перемоги над ворогом. Тому я дякую усім підприємцям, представникам бізнесу, виробництвам, які відновили свою роботу. Мерія прийняла рішення, що підприємці Тернопільської громади будуть звільнені від сплати за оренду комунального майна. Ми всі розуміємо: чим швидше сформуємо потужну тилову економіку, тим швидше здолаємо ворога», – заявив Сергій Надал.

Додаткова підтримка бізнесу

Ще на початку повномасштабного московського вторгнення, виконком прийняв рішення, що підприємці Тернопільської громади звільнені від сплати за оренду комунальних приміщень.

Також підприємці, які працюють у сфері зовнішньої реклами, звільнені від плати за місця розташування рекламних засобів (білборди, призматрони, сітілайти, світлові екрани-монітори).

До слова, на території Тернопільської громади доступно понад 20 вільних приміщень для розміщення підприємств, які евакуювали свій бізнес з постраждалих внаслідок бойових дій регіонів України на територію нашої громади. Окрім того, Тернопільська міська рада пропонує понад 20 вільних земельних ділянок, які можуть зацікавити представників бізнесу.

Читайте також:
У Тернополі зберегли існуючі тарифи на проїзд у громадському транспорті

Коментувати

Попередня стаття

У Підволочиській громаді під час пожежі будівлі згоріли сонячні панелі (ФОТО)

Наступна стаття

На Бучаччині водій “Фольксвагена” заїхав у кювет