На Бережанщині п’яний водій заїхав у паркан біля житлового будинку

драгер, алкотестер

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 30 травня цього року у селі Тростянець, що на Бережанщині.

Ввечері, близько 19.00, водія автомобіля “Вольво 460” проявив неуважність, не обрав безпечної швидкості руху та допустив зіткнення із огорожею приватного домогосподарства.

У результаті зіткнення і паркан, і транспортний засіб отримали ушкодження.

Окрім того виявилося, що водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Алкотестер показав результат 1,93 проміле, що майже у 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав та підтвердив факти, зазначені у поліцейських протоколах.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд 4 липня постановив водія автомобіля “Вольво 460” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова суду іще не набрала законної сили. У 10-денний термін з часу її винесення особа, яку притягнуто до відповідальності, має право подати апеляційну скаргу.

Нагадаємо, 5 липня у селі Нагірянка водій вантажівки DAF, перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп’яніння, не впорався з керування та допустив перекидання транспортного засобу

Коментувати

Попередня стаття

Подвески Pandora: вечная классика

Наступна стаття

На Бучаччині водій скутера за п’яне ДТП отримав 17000 гривень штрафу