2,5 проміле: на Гусятинщині водій “Опеля” за п’яну їзду отримав 17000 гривень штрафу

алкотестер, драгер

Гусятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 15 січня цього року у селі Нижбірок Васильковецької територіальної громади.

Ввечері, близько 20.00, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Віваро”, який порушував правила дорожнього руху. Під час спілкування у кермувальника помітили явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,58 проміле, що майже у 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом), а також винесли постанову про притягнення до відповідальності за ч. 5 ст. 121 КУпАП (непристебнутий пасок безпеки) і за ч. 2 ст. 122 КУпАП (невиконання вимоги про зупинку).

У судове засідання водій не з’явився, але подав письмові пояснення про невизнання своєї провини. Чоловік заявив, що того вечора він не керував автомобілем, а задрімав на передньому пасажирському сидінні.

Реальний водій начебто зупинився і відійшов в сторону “по своїх потребах” і тоді до авто підійшли поліцейські, розбудили сплячого “пасажира” та почали звинувачувати у нетверезій їзді.

За словами чоловіка, якого притягували до відповідальності, знайомий, який начебто був за кермом, побачивши поліцейських, втік і повернувся на місце події лише після того як поїхали правоохоронці.

Адвокат просив закрити справу з огляду вище наведених пояснень, а також того, що було порушено процедуру проведення огляду на стан сп’яніння.

З переглянутих відеоматеріалів з відеореєстратора патрульного авто та нагрудної камери поліцейських суддя зауважила, що водій на місці події не заперечував факту керування автомобілем та не вказував про те, що транспортним засобом керувала інша особа. З результатом огляду на стан сп’яніння, проведеним на місці зупинки, чоловік погодився і не виявив бажання їхати у медичний заклад для проведення повторного огляду.

Окрім того, факт керування автомобілем підтверджується копією постанови про притягнення до відповідальності за ч. 5 ст. 121 КУпАП і за ч. 2 ст. 122 КУпАП і ця постанова не оскаржувалася у суді.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Гусятинський районний суд постановив водія автомобіля “Опель Віваро” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
На Бучаччині водій скутера за п’яне ДТП отримав 17000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Якими корисними справами зайняти дітей?

Наступна стаття

У Березовиці внаслідок ДТП травмувалася 33-річна пасажирка легкового авто