1,85 проміле: у Бучачі спіймали п’яного водія хлібовоза

алкотестер, драгер

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 15 березня цього року у місті Бучачі. Близько 15.00 на вулиці Галицька поліцейські зупинили водія автомобіля “Mercedes-Benz VІТО”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд спочатку проводився на місці зупинки. Алкотестер показав 1,85 проміле, що у 9 разів вище допустимої норми. Водій з отриманим результатом не погодився і виявив бажання пройти повторний огляд у медичному закладі.

Втім, висновок лікаря-нарколога виявився теж позитивним.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, але надіслав письмове заперечення у якому заявив про невизнання своєї провини.

Зазначив, що вранці 15 березня перевозив хліб і у нього поламався автомобіль – не вмикалися передачі. Тому хліб перевантажив згодом в інше авто, а поламану машину припаркував біля тротуару.

В обідню пору прийшов до автомобіля, сів за кермо, запустив двигун, але нікуди не їхав. Ось власне і тоді до нього підійшли поліцейські. Водій стверджує, що кілька разів продував газоаналізатор аж поки результат не сподобався поліцейським.

Чоловік вважає, що в поліцейських не було підстав заставляти його продувати газоаналізатор, так як він не був у той час водієм і мав повне право вживати алкоголь. Просив справу відносно нього закрити за відсутністю в його діях складу адміністративного порушення.

Втім, досліджуючи матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події та пояснення, надані на місці події, суд прийшов до висновку, що провина водія підтверджується наданими документами.

Відтак, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “Mercedes-Benz VІТО” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням із подав апеляційну скаргу, однак Апеляційний суд вирішив постанову Бучацького районного суд залишити без змін.

Читайте також:
На Бучаччині водій скутера за п’яне ДТП отримав 17000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Козові п’яний водій в’їхав у паркан і отримав 34000 гривень штрафу

Наступна стаття

У Тернополі перейменували 13 вулиць і парк “Топільче”