На Кременеччині водій, через якого загинув 18-річний юнак, отримав умовний термін

Умовний термін та позбавлення права керування на рік присудили у Кременеці водію, з вини якого загинув 18-річний хлопець.

Хлопець злетів з дороги на імітованих санках, причеплених до позашляховика водія. Про це йдеться у вироку Кременецького райсуду від 14 березня 2022. Фігурант справи – уродженець села Попівці Кременецького району, одружений, має на утриманні двох дітей, з вищою освітою, раніше не судимий.

Як вбачається із вироку, пригода трапилась 17 січня 2021 поблизу села Весела на Кременеччині. Тоді водій «Джип Черокі», до задньої частини якого за допомогою гнучкого зчеплення була прикріплена конструкція із двох з’єднаних кришок моторного відсіку, катав трьох пасажирів. На певній ділянці “сани” злетіли з дороги та зіткнулись з деревом. Унаслідок цього один із пасажирів отримав  відкриту черепно-мозкову травму з переломами кісток склепіння і основи черепа та помер дорогою до лікарні.

А водій ще до проведення медогляду вжив алкоголь.

Дії водія позашляховика були кваліфіковані за ч.2 ст.286 КК, тобто як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого.

У суді обвинувачений вину визнав, щиро  розкаявся. Сказав, що алкоголь вжив після ДТП, щоб зняти стрес. Розповів, що відшкодував шкоду сім`ї потерпілого та продовжує допомагати. А ще – просив не позбавляти його волі.

Не позбавляти його волі просила суд і мати загиблого хлопця. Вона розповіла, що у цей день була на роботі у Почаївській лікарні, куди і привезли її сина після аварії. Сказала, що його 45 хвилин намагались реанімувати. Також зазначила, що обвинувачений був авторитетом для її сина, завжди допомагав їхній сім’ї і вона його не звинувачує.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого та про можливе його перевиховання без ізоляції від суспільства. Відтак визнав його винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 КК, присудив 5 років тюрми з позбавленням права керування на рік. Далі, на підставі ст.75 КК, звільнив від відбування основного покарання, призначивши два роки іспитового строку.

Вирок набрав законної сили 14 квітня 2022.

Читайте також по цій темі:
До джипа причепили санки – в аварії на Тернопільщині загинув 18-річний юнак (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

На Донеччині, захищаючи Україну, загинули шестеро тернополян

Наступна стаття

У Теребовлі чоловік викрав золоті прикраси на суму 50000 гривень