У Гусятині оператор автозаправки здав у поліцію п’яного водія

Гусятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 11 березня цього року на автодорозі Гусятин – Копичинці. В обідню пору, близько 13.30, поблизу села Чабарівка працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ-2102”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився. На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав частково. Розповів, що напередодні ввечері він вживав алкогольні напої і наступного дня близько дев’ятої години ранку випив ще 100 грам горілки. Автомобілем рухався із селища Гусятин у село Васильківці, де проживає, і за Гусятином, а  саме навпроти насосної станції водопостачання, був зупинений працівниками поліції.

Чоловік вважає, що у поліцію зателефонував оператор автозаправки, з яким у нього виникла суперечка з приводу неможливості заправити автомобіль. Мовляв, оператор почув від водія запах алкоголю і повідомив про це поліцейських.

Водій ВАЗу заявив, що правоохоронці йому не пропонували пройти огляд на стан сп’яніння за допомогою “драгеру”, не пропонували проїхати для огляду у медичний заклад і на місці зупинки не було свідків.

Втім, дослідивши матеріали справи, і в тому числі відеозапис з нагрудної камери поліцейських, суд звернув увагу на те, що насправді водієві неодноразово пропонували пройти огляд на стан сп’яніння, на що той відмовився.

Факт керування транспортним засобом також підтверджується відеозаписом.

Отож, Гусятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2102” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,79 проміле: у Монастириськах спіймали і покарали дуже п’яного водія

Коментувати

Попередня стаття

На Теребовлянщині вчора горіла господарська будівля

Наступна стаття

Проща до Зарваниці відбудеться, але є ряд обмежень