У Горошовій п’яний водій квадроциклу скоїв ДТП. Що йому за це було?

квадроцикл

Борщівський районний суд призначив покарання для водія квадроциклу, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду і залишив місце події.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 14 січня цього року у селі Горошова Мельнице-Подільської громади. Якраз цього  дня у Горошовій відзначали свято Меланки.

Близько першої години ночі водій квадроцикла не врахував дорожньої обстановки та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “Опель Зафіра”.

На місце події викликали поліцію. Правоохоронці, прибувши на місце ДТП, виявили тільки пошкоджений легковий автомобіль. Квадроцикла уже там не було, йому місцеві жителі кудись відкотили.

Втім, згодом поліцейські встановили особу водія, який перебував за кермом квадроцикла і скоїв ДТП. Винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від огляду на стан сп’яніння на місці події він відмовився, також відмовився проїхати для огляду у медичний заклад.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді ці три протоколи об’єднали в одну справу.

У судовому засіданні водій квадроциклу свою провину визнав частково. Пояснив, що не керував квадроциклом у стані алкогольного сп’яніння.

Втім, дослідивши матеріали, в тому числі й пояснення свідків та відеозапис з місця події, Борщівський районний суд постановив водія квадроциклу визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Бучачі водій хотів відмазатися від двох штрафів за п’яну їзду. Що з того вийшло?

Коментувати

Попередня стаття

У Кременці зіткнулися КІА і Фольксваген. Є травмовані (ФОТО)

Наступна стаття

У Козові суд захистив водія від 34000 грн штрафу за нетверезу їзду