Мер Скалата ледь не отримав 17000 гривень штрафу

Підволочиський районний суд розглянув справу щодо міського голови Скалата, який перебував на роботі, не будучи вакцинованим та не маючи негативного ПЛР тесту.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 10 лютого цього року. Міський голова Скалата перебував на робочому місці і при цьому не був вакцинований та не мав негативного ПЛР тесту. Такими діями посадовець порушив правила щодо карантину людей.

На чиновника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень для громадян і 34000 гривень – для посадових осіб.

У судовому засіданні очільник Скалата пояснив, що дійсно в силу своїх релігійних переконань не вакцинувався, станом на 10 лютого 2022 року дійсно не мав негативного ПЛР тесту, проте стан здоров’я його задовільний, почувається добре, своїми діями не завдав нікому будь-якої шкоди. Тому мер просив звільнити його від відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

Суддя так і зробив. Дослідивши матеріали справи, Підволочиський районний суд постановив звільнити мер Скалата від адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП, обмежившись усним зауваженням. Постанова суду уже набрала законної сили.

Слід зауважити, що від значного штрафу мера Скалата врятувало не тільки пояснення про те, що він не вакцинувався через релігійні переконання.

З початком війни суди на Тернопільщині практично не карають штрафами карантинних порушників, обмежуючись лише усними зауваженнями або й взагалі подібні справи закривають за відсутністю складу порушення.

Читайте також:
У Скалаті на заправці спіймали п’яного водія, який “нікуди не їхав”

Коментувати

Попередня стаття

У Шумську шахраї видурили у переселенки майже 15000 гривень

Наступна стаття

Робота у Бережанах: свіжі вакансії за липень