У Чорткові під час комендантської години спіймали п’яного водія. Що йому за це було?

алкотестер, драгер

Чортківський районний суд розглянув справу щодо водія, на якого поліцейські склали протокол за нетверезу їзду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 2 квітня цього року у Чорткові. Ввечері, близько 22.20, на вулиці С. Бандери поліцейські зупинили водія автомобіля “Рено Кенго”, який під час комендантської години перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Висновок лікаря – позитивний.

На кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Однак, до штрафу не дійшло. У суді справа розвалилася.

Водій “Рено Кенго” у судове засідання не з’явився, але надіслав письмове клопотання про закриття справи у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення. Чоловік запевнив, що того вечора не керував автомобілем, але лише сидів у салоні авто і чекав на товариша.

Відеозапис з нагрудної камери поліцейських не було представлено до суду, відтак доказів керування автомобілем не виявилося.

Отож, у підсумку Чортківський районний суд постановив закрити справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія автомобіля “Рено Кенго” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Нагадаємо, на Тернопільщині обласною військовою адміністрацією було прийнято рішення, що у водіїв, які під час воєнного стану сідають п’яними за кермо, автомобілі будуть вилучатися і згодом їх передаватимуть на потреби ЗСУ.

Однак, як бачимо, спіймати нетверезого водія – це лише одна справа. А довести його винуватість у суді – зовсім інша.

Читайте також:
На Лановеччині водій “Жигулів” двічі попався п’яним за кермом і скоїв ДТП. Що йому за це було?

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Чорткові: свіжі вакансії за липень

Наступна стаття

2,32 проміле: у Бережанах п’яний водій “Фольксвагена” скоїв ДТП