2,32 проміле: у Бережанах п’яний водій “Фольксвагена” скоїв ДТП

драгер, алкотестер

Бережанський районний суд призначив покарання для водія який два дні поспіль попався п’яним за кермом, а також скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, факти порушень були зафіксовані у місті Бережани. 14 січня цього року ввечері, близько 21.30, на вулиці Шепети водій автомобіля “Фольксваген Пассат” не дотримався бокового інтервалу та допустив зіткнення з автомобілем “Опель Астра”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав 2,32 проміле, що майже у 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Не встигло чорнило висохнути на цих протоколах, як водій “Фольксвагена” знову попався поліції нетверезим.

15 січня цього року в обідню пору у місті Бережани на вулиці Ст. Бандери працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник цього разу відмовився.

На порушника склали іще один протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Таким чином чоловік за два дні отримав два протоколи за нетверезу їзду.

У суді обидва “алкогольні” протоколи об’єднали в одну справу, а протокол за ДТП розглянули окремо.

По обох справах водій визнав свою провину і розкаявся у вчиненому.

Відтак, дослідивши матеріали, Бережанський районний суд спочатку постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Через кілька днів суд розглянув наступну справу і постановив  водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Обидві постанови суду уже набрали законної сили.

Читайте також:
2,35 проміле: у Бережанах спіймали дуже п’яного водія “Жигулів”

Коментувати

Попередня стаття

У Чорткові під час комендантської години спіймали п’яного водія. Що йому за це було?

Наступна стаття

На Бучаччині водій давав поліції хабаря і отримав за це 25000 гривень штрафу